רשלנות רפואית בהריון
במהלך תשעת חודשי ההיריון מצויה האישה ההרה תחת מעקב שוטף ומבצעת שורה ארוכה של בדיקות. מטרתן של בדיקות אלו היא לוודא את תקינות התפתחות העובר ואת בריאות האם, ולאתר בעוד מועד כשלי התפתחות ומומים בעובר. למרבה הצער, לעיתים הצוותים המטפלים אינם מקפידים על חובת הזהירות בנסיבות שונות, דבר המונע אפשרות לנקוט בפעולות שיבטיחו את שלום העובר, לדוגמא חילוצו בניתוח קיסרי מבעוד מועד, מתן כיסוי אנטיביוטי מתאים, מתן טיפול תרופתי מונע וכו’ ולחילופין במקקה שהנזק כבר קיים, מונע מההורים את האפשרות לפנות לועדת להפסקת הריון. במקרים אלו עלול להיוולד עובר הסובל מבעיות שונות, כגון פיגור שכלי, שיתוק מוחין, תסמונות גנטיות ועוד, וגם בריאותה של האם עצמה עלולה להיפגע. כעת תידרש המשפחה להתמודד עם אתגרים משמעותיים ועם שינוי מוחלט באורחות חייה, וכן תידרש להוצאות גבוהות על טיפולים רפואיים ואחרים. מטרתה של תביעת רשלנות בהריון היא להוציא את הצדק לאור, ולפצות את המשפחה בגין הנזקים והסבל שנגרמו לה.
מתי עשויה להתקיים רשלנות בהריון
למעשה, ישנם מצבים רבים העשויים להיחשב בתור רשלנות בהריון, כדוגמת אי נקיטת בדיקות הולמות, אי יידוע של ההורים, פענוח שגוי של בדיקות ועוד. פעולות רשלניות אלו עלול להוביל למשל לתינוק שנולד עם שיתוק מוחין, עקב פגיעות או נזקים מוחיים שונים שניתן היה לאבחנם במהלך הבדיקות. עוד מקרה חמור הוא היעדר גילוי של מומים מולדים, וזאת עקב אי ביצוע נאות או פענוח שגוי של בדיקות שקיפות עורפית וסקירת מערכות, בהן ניתן לאתר מומים בדיוק רב מאוד. כמו כן, בטרם ההיריון ובמהלך השבועות הראשונים אמור הרופא המטפל להמליץ על ביצוע סקירות גנטיות להורים, במידה שההיסטוריה המשפחתית שלהם מצביעה על סיכונים. אם סקירות אלו לא הומלצו ובוצעו עלול להיוולד תינוק הסובל מתסמונת גנטית חמורה, וגם מצב זה עשוי בהחלט לעמוד בגדר רשלנות. אל הדוגמאות שהבאנו לעיל מצטרפים עוד כשלים שונים בהתנהלות הצוות הרפואי, כגון היעדר אבחון של הריון המוגדר בסיכון גבוה, רשלנות הקשורה בטיפולי פוריות. המונח רשלנות בהריון מקיפה גם כשלים הקשורים ללידה עצמה.
כיצד מתחילים בתביעת רשלנות
הורים הסבורים כי התרחשה רשלנות רפואית במהלך ההיריון מוזמנים לפנות אל משרדנו. זוהי תחילתה של דרך ארוכה, המתחילה באומדן הסיכויים להצלחה והפיצויים המגיעים, ולאחר מכן ממשיכה בהוצאת התיק הרפואי מבית החולים, השגת חוות דעת ממומחה, וכן דיונים מול הצד הפוגע ועד דיונים בבית המשפט. בפגישה במשרדנו נסביר לכם על השלבים השונים בתהליך, ונפעל בנחישות על מנת להוציא את הצדק לאור ולהשיג עבורכם את מרב הפיצויים המגיעים לכם.
לפרטים נוספים וקביעת פגישה, פנו אל משרד עורכי הדין עמית אוריה דרך האתר, או במייל com.law-uria@amit או בטלפון שמספרו 054-7654014.
לבירורים ומידע נוסף צור קשר
פרטי התקשרות
טלפון: 054-7654014
טלפון משרד: 03-7442144
פקס: 077-3179932
רח’ ברקוביץ 4, מגדל המוזיאון, קומה 6,
PARTNERS & CO
תל אביב, 6423806
פרטי התקשרות
077-3179932
רח’ ברקוביץ 4, מגדל המוזיאון, קומה 6,
PARTNERS & CO
תל אביב, 6423806
האתר נבנה ועוצב ע”י אדאקטיב