Menu

מיקרוצפליה ורשלנות רפואית

תשובה לשאלה מתוך פורום רשלנות רפואית:

מיקרוצפליה היא תסמונת בה ראש התינוק קטן מהנורמה ביותר משתי סטיות תקן מהממוצע (היקף הראש התקין של תינוק שנולד במועד הוא 32-37 ס”מ). בדרך כלל, תינוק הסובל ממיקרוצפליה יסבול מפגיעה מוחית שתתבטא בפיגור קוגנטיבי ומוטורי משמעותי ולעיתים גם מפרכוסים.

מיקרוצפליה יכולה להתפתח בשלושת החודשים האחרונים של ההריון ובשלושת חודשי החיים הראשונים. כלומר לא תמיד היא ניתנת לאבחון במהלך ההריון.

תביעות רשלנות רפואית הנוגעת למיקרוצפליה נחלקות לשני סוגים:

הסוג הראשון הוא תביעות ההורים מסוג הולדה בעוולה כלומר, אי זיהוי רשלני של מיקרוצפליה בבדיקות ה US במהלך השליש האחרון של ההריון (רק אז ניתן לזהות את העיכוב בהתפתחות היקף הראש) וכתוצאה מכך שלילת האפשרות להפסיק את הההריון בהפלה.

לא בכל המקרים בהם קיים חשד למיקרוצפליה ניתן להמליץ על הפסקת הריון, זאת משום, שכאשר העיכוב בהתפתחות היקף הראש הוא בפחות מ – 3 סטיות תקן, מרבית התינוקות יוולדו בריאים.
כאשר ניתן היה לזהות בבדיקות במהלך השליש האחרון של ההריון בוודאות, כי קיימת סטייה של מעל 3 סטיות תקן, ולמרות זאת לא הומלץ על סיום ההריון בהפלה, בהחלט ניתן להגיש תביעה של ההורים בגין הולדה בעוולה – מניעת הזכות לביצוע הפלה.

תקופת ההתיישנות לתביעת ההורים היא 7 שנים מיום איבחון הנזק.

מקרה אחר, בו ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית הינו כאשר המיקרוצפליה התפתחה רק בחודשים הראשונים לחייו של התינוק, ויוכח כי היא תוצאה של רשלנות רפואית במהלך הלידה. לדוגמא: אי טיפול או טיפול רשלני במצוקה נשימתית של העובר – תשניק, שניתן היה לזהות במהלך הלידה, או גרימת מצוקה נשימתית כאמור. גם במקרים אלה ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית, מטעם התינוק הפגוע עצמו, באמצעות הוריו/אפוטרופסיו, בגין נזקיו.

תקופת ההתיישנות לתביעת הילד היא עד הגיעו לגיל 25 (7 שנים מעת הגיעו לגיל 18).

לבירורים ומידע נוסף צור קשר

דילוג לתוכן