Menu

רשלנות רפואית בלידה

בישראל מתרחשים מדי שנה מקרים רבים של רשלנות רפואית בלידה. הסיבות לה שונות ובמאמר זה נציג שלושה מקרים נפוצים: בחירה שגויה של שיטת הלידה, ניהול מעקב רפואי לקוי אחר היולדת או העובר ומצב של לידה מוקדמת. אם מתעורר בך חשד כי קיבלת טיפול רפואי רשלני בלידה, היוועצי עם עו”ד לרשלנות רפואית, אשר יבחן האם את זכאית לפיצוי כספי ויפעל למימוש כל זכויותיך בעניין זה.  

 

בחירה שגויה של שיטת הלידה

עבור כל מטופלת בהיריון, יש לבחור בשיטת הלידה המתאימה לה על פי מצבה הרפואי ומצב העובר. גילה של המטופלת, קיומן של בעיות רפואיות, גודלו של העובר ומצבו על פי המוניטור וכיו”ב, הם נתונים שיש לקחת בחשבון בעת החלטה על שיטת הלידה. כאשר הרופא לא פועל על פי הפרוטוקול הרפואי המקובל בעניין זה ולא בוחן היטב את הנסיבות שלפניו, יכול להיגרם לעובר נזק פיזי חמור ולעיתים קרובות בלתי הפיך.  אחד המקרים המוכרים והשכיחים ביותר הוא החלטת הרופא ליילד את המטופלת בלידה רגילה, וגינלית, כאשר הנתונים מצביעים על כך כי ניתוח קיסרי הוא הבחירה המתאימה ביותר. 

לדוגמא, התעקשות על לידה וגינלית בעובר עם הערכת משקל גבוהה כאשר הלידה מתעכבת בחלקה האחרון. במקרה כזה העובר עלול להיתקע בתעלת הלידה. במצב זה, יכולים להיגרם לו נזקים נוירולוגים כתוצאה מפגיעה בראשו בעת הניסיון ליילדו או פגיעות אורתופדיות בידיו או ברגליו ותופעה הנקראת פרע כתפיים או מצוקה עוברית הנובעת מהיעדר אספקה של חמצן בנוכחות הצירים החזקים. כדי למנוע זאת, יש לבצע ניתוח קיסרי המאפשר להוציא את העובר מהרחם באופן בטוח, מבלי שייגרמו לו הנזקים שלעיל בשל גודלו. 

כך גם במקרה בו הניטור העוברי מעיד על האטות המרמזות על מצוקה עוברית, אך הצוות מתעקש על לידה רגילה מבלי לוודא שלא נגרם נזק לעובר.

למשרדנו ניסיון רב בטיפול מוצלח בתביעות בגין רשלנות רפואית בלידה.

 

מעקב רפואי לקוי

לעיתים, הלידה עוברת בהצלחה וללא כל בעיות אך הרשלנות הרפואית מתרחשת דווקא בשלב המעקב. למה אנו מתכוונים? אחריותם של הרופאים לבריאות היולדת והעובר לא מסתיימת מיד עם הלידה. עליהם לבצע מעקב רפואי אחר מצבם בשעות הסמוכות ללידה ולעיתים גם מספר ימים לאחר מכן, בהתאם למקרה. לידה היא אירוע משמעותי עבור הגוף ויכולים להתפתח ממנה סיבוכים אשר יכולים לפגוע בבריאותה של האישה ואף לסכן את חייה. סטנדרט הטיפול הסביר מחייב על כן את הרופא לוודא כי היא מחלימה כראוי מהלידה וכי אין כל בעיה רפואית הדורשת טיפול. 

כמובן כי יש לערוך  מעקב רפואי גם אחר התינוק, בפרט אם אובחנה בעיה כלשהי עם לידתו ובוודאי אם מדובר בפג, אשר נדרש לפקח עליו באופן צמוד. מחדל לבצע מעקב רפואי ראוי אחר האם או היילוד, עלול להוביל להעדר אבחון או אבחון מאוחר של בעיה רפואית. בכך נמנע מהם הטיפול לו הם זקוקים ויכולה להתרחש החרפה במצב עקב כך. במקרים חריגים, חשוב לציין, מעקב רפואי לקוי אחר הלידה עלול אף לגרום למוות.

 

לידה מוקדמת

זוהי לידה המתרחשת לפני השבוע ה37 להיריון. בשלב זה, העובר לא מפותח מספיק ולכן הוא חשוף לבעיות רפואיות רבות, ביניהם זיהומים חמורים בשל מערכת חיסונית חלשה או קשיי נשימה בשל ריאות לא מפותחות. לרוב, ניתן לאבחן לידה מוקדמת ולמנוע אותה או לחילופין לתת טיפול אשר ימזער את הסיכון לנזק. לכן, כאשר הרופא לא מאבחן את מצבה של האישה שצפוי להוביל ללידה מוקדמת ונגרם לעובר נזק ממשי כתוצאה מכך בשל היעדר טיפול מתאים, יכול הדבר להוות רשלנות רפואית. 

כאשר קיים חשש ממשי ללידה מוקדמת, נהוג לתת לאישה טיפול תרופתי  כדי לעכב את הלידה וכן טיפול בסטרואידים (צלסטון) ומגנזיום כדי להביא להבשלת ריאות ולהגן על העובר מפני סכנה לשיתוק מוחין,וכן אנטיביטיקה במקרים המתאימים כדי למנוע זיהומים.

 

למשרדנו ניסיון רב בטיפול במקרי רשלנות מסוג זה.

לבירורים ומידע נוסף צור קשר

דילוג לתוכן