סיבוכים אחרי ניתוח קיסרי – האם מדובר ברשלנות?
בעשורים האחרונים חלה עלייה משמעותית בביצוע ניתוחים קיסריים בישראל ובכל רחבי העולם, בדגש על המדינות המערביות. אכן, ניתוח זה נדרש לעיתים קרובות יחסית עקב סיבוכים בלידה וחשש לשלומו של העובר, עקב סיכון גבוה יחסית הידוע עוד בטרם הלידה, ויש נשים המעדיפות לוותר מראש על הלידה הטבעית מסיבותיהן שלהן. יחד עם זאת, עדיין מדובר בהתערבות מורכבת שאיננה נטולת סיכונים ותופעות לוואי, וישנם גם סיבוכים לאחר ניתוח קיסרי שהצוות הרפואי צריך להיות ער להם. במקרים מסוימים סיבוכים אלו אינם מטופלים כראוי ובאופן סביר, והם עשויים להיות בגדר רשלנות רפואית.
אילו סיבוכים יכולים להיות אחרי ניתוח קיסרי?
לכאורה, לאחר הניתוח הקיסרי החלק היותר מורכב ומשמעותי נמצא מאחורי היולדת, ואפשר לנשום לרווחה עם התינוק החדש שנוסף לחיק המשפחה. ואולם, לאחר הניתוח מצבה של האישה עלול להתדרדר עקב סיבות שונות ויכול להתבטא למשל בעליית החום, בכאבים, בחולשה רבה, אובדן הכרה ועוד. תסמינים אלו חייבים להיות מנוטרים על ידי הצוות הרפואי במחלקת ההתאוששות ולאחר מכן במחלקת היולדות של בית החולים, ובדיוק לשם כך נותרת האישה באשפוז במוסד הרפואי עד שתוכל להשתחרר לביתה.
לעיתים, הצוות הרפואי אינו מבחין בתסמינים האלו או שאינם מפרשים כראוי, ומכאן שאינו מפנה את האישה לבדיקות נדרשות או לקבלת טיפול רפואי הולם. כך למשל, סיבוכים אחרי ניתוח קיסרי יכולים להיות קשורים אל הניתוח עצמו, כמו פגיעה באיבר מסוים שלא הובחנה בזמן הניתוח. לדוגמא, ייתכן שהמנתח פגע בשגגה בשלפוחית השתן או במעי של היולדת, לא הבחין בכך וביצע את התפרים. בעת ההתאוששות היולדת מדווחת על כאבים שאינם שגרתיים, חומה עולה והיא מפגינה תסמינים נוספים, אולם הצוות הרפואי מתעלם מתלונותיה או שאינו פועל בדחיפות הנדרשת לבירורם.
האם כל סיבוך הוא התרשלות?
התשובה שלילית. סיבוכים לאחר ניתוח קיסרי או כל ניתוח אחר הינם נפוצים, צפויים, ואמורים גם להיות ידועים ליולדת שאמורה לתת את הסכמתה מדעת לביצוע הניתוח עצמו (למעט במקרים דחופים שבהם לא ניתן היה לבצע את פרוצדורת היידוע ומתן ההסכמה). ואולם, במידה שהרופאים או אנשי הצוות הרפואי לא הבחינו, בדקו וטיפלו בסיבוכים הללו, ועשו זאת באופן החורג ממידת הזהירות הצפויה מאיש המקצוע הסביר בתחומם, ובמידה שנגרמו עקב כך נזקים ליולדת, ייתכן מאוד שקיימת עילה לתביעת רשלנות רפואית.
לפרטים נוספים בנושא ולקביעת פגישה עם עו”ד רשלנות רפואית, הנכם מוזמנים לפנות אל משרדנו בטלפונים 076-5384252 ו- 054-7654014 או במייל amit@uria-law.com
לבירורים ומידע נוסף צור קשר
פרטי התקשרות
טלפון: 054-7654014
טלפון משרד: 03-7442144
פקס: 077-3179932
רח’ ברקוביץ 4, מגדל המוזיאון, קומה 6,
PARTNERS & CO
תל אביב, 6423806
תחומי התמחות
פרטי התקשרות
077-3179932
רח’ ברקוביץ 4, מגדל המוזיאון, קומה 6,
PARTNERS & CO
תל אביב, 6423806
האתר נבנה ועוצב ע”י אדאקטיב