אחריות לנזקי נפילה או החלקה
יש אנשים שמכירים את התחושה הלא נעימה של נפילה, בין אם מדובר בהחלקה על רצפה רטובה בסופרמרקט, מעידה על מדרכה משובשת או נפילה במדרגות חשוכות בבניין המגורים.
לעיתים, נפילות אלו מסתיימות במבוכה קלה ובחזרה מהירה לשגרה. אך במקרים אחרים, הן עלולות להוביל לפציעות קשות, לשברים, לנכויות ואף לנזקים נפשיים מתמשכים.
במצבים כאלו, מתעוררת השאלה המהותית: האם יש מי שאחראי לנזק שנגרם? האם ניתן לתבוע פיצויים על הנפילה?
חשוב להבין כי לא כל נפילה מזכה את הנפגע בפיצוי באופן אוטומטי.
החוק הישראלי קובע כי על מנת לקבל פיצוי, יש להוכיח כי הנפילה נגרמה עקב רשלנות של גורם אחר, כמו בעל הנכס, העירייה או כל גוף אחר האחראי על תחזוקת המקום בו אירעה הנפילה.
רשלנות זו מתבטאת באי נקיטת אמצעי זהירות סבירים למניעת הנזק, כמו תיקון מפגעים, הצבת שילוט אזהרה, או הבטחת תאורה מספקת.
כאשר נפילה מתרחשת בחנות, במסעדה, בבניין משרדים או בכל מקום ציבורי אחר, האחריות לתחזוקת המקום ולבטיחות המבקרים בו מוטלת על בעל הנכס או המחזיק בו.
במקרה של נפילה שנגרמה עקב מפגע כגון רצפה רטובה ללא שילוט אזהרה, מדרגות שבורות או תאורה לקויה, בעל הנכס עלול להימצא אחראי לנזק שנגרם לנפגע.
באופן דומה, גם במקרה של נפילה בבניין משותף, האחריות מוטלת על נציגות הבית המשותף או על חברת הניהול, אשר מחויבות לדאוג לתחזוקה תקינה של הבניין ולבטיחות הדיירים והמבקרים בו.
מה לגבי אחריות העירייה בנזיקין? העירייה אחראית על תחזוקת המדרכות, הכבישים והשטחים הציבוריים האחרים בתחומה.
במקרה של נפילה שנגרמה עקב מפגע במדרכה, כגון בור, סדק, מרצפת שבורה או שורש עץ בולט, העירייה עלולה להימצא אחראית לנזק שנגרם לנפגע.
עם זאת, חשוב לציין כי לא כל מפגע במדרכה ייחשב כרשלנות מצד העירייה.
בהינתן תביעת עירייה על נפילה, בית המשפט יבחן את חומרת המפגע, את משך הזמן שהוא קיים, ואת האפשרות הסבירה של העירייה לתקנו.
בתי המשפט בישראל דנו במגוון רחב של תביעות בגין נפילות, ופסקי הדין שניתנו משקפים את המורכבות של סוגיות אלו. בין פסקי הדין הבולטים ניתן למצוא:
תהליך הגשת תביעת פיצויים על נפילה כולל מספר שלבים עיקריים:
נפילות עלולות לגרום לנזקים משמעותיים, פיזיים ונפשיים כאחד.
במקרים בהם הנפילה נגרמה עקב רשלנות של גורם אחר, ניתן לתבוע פיצויים על הנזק שנגרם. פנייה לעורך דין המתמחה בדיני נזיקין היא צעד חשוב במיצוי הזכויות והשגת הפיצוי המגיע לנפגע.
מה יש לעשות מיד לאחר נפילה?
במידה והנפילה גרמה לפציעה, יש לפנות לקבלת טיפול רפואי בהקדם. בנוסף, חשוב לתעד את מקום הנפילה והמפגע שגרם לה, ולשמור את פרטי העדים לאירוע.
האם ניתן לתבוע פיצויים גם אם לא נגרם נזק פיזי?
במקרים מסוימים, ניתן לתבוע פיצויים גם על נזק נפשי שנגרם כתוצאה מהנפילה, כמו חרדה או טראומה. עם זאת, יש להוכיח את קיומו של הנזק הנפשי ואת הקשר הסיבתי בינו לבין הנפילה.
כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעת נפילה?
גובה הפיצוי נקבע על פי מספר גורמים, ביניהם חומרת הנזק, השפעת הנזק על איכות החיים, הוצאות רפואיות, אובדן השתכרות וכאב וסבל. בית המשפט יבחן את מכלול הנסיבות ויקבע את גובה הפיצוי בהתאם.
מהם הסיכויים לזכות בתביעת פיצויים על נפילה?
הסיכויים לזכות בתביעה תלויים בנסיבות הספציפיות של כל מקרה, ובחוזק הראיות והטענות שיוצגו לבית המשפט. ייעוץ עם עורך דין המתמחה בתחום יסייע להעריך את הסיכויים והסיכונים בתביעה.
עו”ד עמית אוריה, בעל ניסיון עשיר ומוניטין רב, מוביל את משרדו בתחום המשפט האזרחי, תוך התמקדות בתיקי רשלנות רפואית ונזיקין מורכבים.
בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים וחבר לשכת עורכי הדין משנת 1995, עו”ד אוריה שם דגש על מצוינות, שירות אישי ומקצועי ללא פשרות.
המשרד מתגאה בשיתופי פעולה עם מומחים משפטיים מהשורה הראשונה, על מנת לספק ללקוחותיו את המענה המקיף והאיכותי ביותר לצרכיהם.
עם מחויבות עמוקה לאמינות ולליווי אישי, משרד עו”ד עמית אוריה שם את הלקוח במרכז, ומספק לו את הביטחון והתמיכה להשגת התוצאות הטובות ביותר בתיקים המורכבים ביותר.
להתייעצות מקצועית, גם בנושא פסק דין נפילה ברחוב, ניתן ליצור קשר במספר הטלפון: 03-7442144.
לבירורים ומידע נוסף צור קשר
פרטי התקשרות
טלפון: 054-7654014
טלפון משרד: 03-7442144
פקס: 077-3179932
רח’ ברקוביץ 4, מגדל המוזיאון, קומה 6,
PARTNERS & CO
תל אביב, 6423806
פרטי התקשרות
077-3179932
רח’ ברקוביץ 4, מגדל המוזיאון, קומה 6,
PARTNERS & CO
תל אביב, 6423806
האתר נבנה ועוצב ע”י אדאקטיב